onsdag, juni 29, 2005

Om bloggar i norr!

Norrbottenskuriren har startat upp en serie om bloggar på sina kultursidor. Det är skribenten Anders Mildner som håller i pennan och tycker jag, får fram en intressant och bra bild av bloggandet. I första artikeln behandlas en del historia och bloggen www.back-to.iraq.com diskuteras.

I den andra artikeln nämns Adrew Sullewan och den diskussions möjlighet som han ger sina läsare, något som skribenten tycker sig sakna i Sverige. Jag är nog beredd att hålla med, här har ni dock två bloggar som jag tycker ger bra diskussionsmöjligheter, Roland PM och Monica.

En av NSD:s ledarskribenter Jenny Wennberg har för övrigt också startat sig en egen blogg. Verkar inte riktigt blivit varm i kläderna än, men det tar sig nog.

Detta var definitivt det sista jag skriver innan jag åker till Kebne via Skövde!

HADE!
_______________________
Uppdatering, del två på Kuriren

tisdag, juni 28, 2005

Fotbollslandslaget populärast!

Det har väll känts så de senaste åren, men nu har vi fått svart på vitt att fotbollslandslaget är det populäraste svenska landslaget. Sifo har gjort en undersökning på uppdrag av Aftonbladet som visar att 27% av Svenskarna föredrar det svenska herrlaget. På andra platts kommer friidrotts och hockeylandslaget med 21% vardera. Måste säga att jag ändå förvånas något över fridråttslandslagets höga procent, även om jag tycker det är välförtjänt.

Handbollslandslaget ligger dåligt till med 9% och det känns inte så konstigt, speciellt inte med tanke på fiaskot nu senast mot Polen som ökar risken att vi missar VM. Damfotbollslandslaget kommer in på en 5:e plats med 7% och dom har säkert potential att vinna fler röster om de börjar spela bättre.

Detta kan bli sista bloggningen ett tag framöver, jag åker ner till Skövde för att delta på Krisdemokraternas riksting för att sedan dra upp till fjälls en vecka med turer runt Kebnekaise, som förväntas avslutas med en bestigning av halva östra leden till kebnes topp.

måndag, juni 27, 2005

Klimatförändringar

De som inte längre stöder växthuseffekts teorin blir färre och färre, så också i USA. Detta hindrar dock inte wall street journal att på sin ledarsida försöka kasta skuggor över den forskning som bedrivs.

Nyligen gick 11a ledande länders forskningsakademier (däribland USA:s) ut med följande meddelande. Jag översätter bitar av texten:

Växthuseffekten har höjt havsnivåerna fått glaciärer att retirera och många biologiska system att förändras. Den största delen av de ökade temperaturerna kan mest troligt beläggas mänskliga aktiviteter.

Vi vill att världsledarna;
Bekräftar att hotet av klimatförändringar är klart och stigande.

Identifierar kostnadseffektiva steg som kan tas nu för att minska utsläppen väsentligt. Inser att försenade åtgärder ökar risken för ofördelaktiga klimateffekter och att det troligen ger högre kostnader.

Visa ledarskap genom att utveckla och bruka rena energitekniker och effektiviserar energiförbrukningen och delar detta med sig av sin kunskap till alla andra nationer.

Mobiliserar vetenskaps och teknologi grupperna för att öka forskningen och utvecklingen, vilket kan leda till bättre beslut i klimatfrågan.

Alla är dock inte övertygade, de flesta som ej är övertygade finner dock inte stöd i fakta. Ett praktexempel på detta är wall street journal där man blandar gammal forskning med ickeforskning. Som tur är finns det forskare från det absoluta toppskiktet som har Bemött artikeln. Läs den gärna där bemöts några av de vanligaste påhoppen mot växthuseffektsteorin bra.

Läs också tidigare från bloggen:
Mer info
Och här kan ni läsa om tidigare variationer i klimatet:
Wiki

lördag, juni 25, 2005

Kaffe minskar typ-2 diabetes risk

Inte för att det kommer förändra mina kaffevanor, men det gör ju att det känns lite bättre att dricka allt de där goda kaffet!

Att dricka fyra eller fler koppar kaffe per dag verkar ge mindre risk att drabbas av typ-2 diabetes. Det är en stor studie som inblandar över 100 000 deltagare. Studien tog hänsyn till ålder, BMI (Body Mass Index), rökning och några andra faktorer som ökar risken för diabetes typ-2. Studien tog också hänsyn till hur mycket fibrer och fett man stoppade i sig.

Studien kom bland annat fram till att:
Män som dricker sex eller fler koppar kaffe per dag minskar sin risk att drabbas av typ-2 diabetes med 50%. Att dricka 4-6 koppar minskar risken med 29%.

Kvinnor som dricker mer än fyra koppar per dag minskar sin risk med 30%.

Anledningen till den minskade risken tros bland annat bero på koffeinets effekt på insulin/glukos metabolismen. Detta skulle innebära att en kaffekopp på maten kan vara ett bra sätt att marginellt minska sin ”fettpålagring”.

Så nu ska jag kila iväg och ta mig en kopp kaffe till!

Källa: American Journal of Clinical Nutrition, Sept 2004; American Diabetes Association 63rd Scientific Session.

torsdag, juni 23, 2005

Visdomständer, riksting och tjolabalo!

Varför har kroppen ställt in funktionen så att all skit kommer när man lugnat ner sig? Blev lätt utslagen av en visdomstand som börjat vara, och inte lyckats få akuttid än. Men det blir bättre och bättre.

Annars laddar jag för kristdemokraternas riksting, miljöfrågor och energi hamnade på mitt bord. Antecknar också att det är kul att Centern tagit ett steg ytterligare närmare Kd, snart sitter väll alla partierna i vårt knä! Trist bara att Kds ryckte inte riktigt är hundraprocentigt för då sviker väljarstödet då de andra närmar sig... vi är dock allt som oftast svårstartade!

Och nu lite humor från Svartbyn!
Jag lider inte av dåligt minne. Jag njuter av det.
Morgonstund har guld i mund — och bly i arslet.
Undvik julrushen — bada nu!
Glöm inte bort att komma ihåg att du har dåligt minne!
Hur mycket måste en baryton jobba för att få ihop till ett basbelopp?
Hammarhajens favoritmat borde väl vara plankton.
De ögonsjukas favoritartist — Ringo Starr.
Jag slog sönder en spegel och fick sju års olycka, men min advokat
tror att vi kan få ner det till fem.
Just nu har jag minnesförlust och en deja-vu upplevelse på samma gång.
Jag tror minsann att jag har glömt det här förut.
Det är kul så länge det varar, sade läkaren om såret.
10/10 drunkningsolyckor beror på vatten!
Saliga äro de fåordiga ty de skola hava lägre telefonräkning!
En riktig karl har råg i ryggen, och säd i brallan.
"Nu skall vi se" sa den blinde till den döve "när den lame skall stå
på händer."
Jag gillar inte sniglar, jag föredrar snabbmat.
Ta inte livet för allvarligt, du kommer inte levande ur det i alla fall.
Hemskt vad mycket klumpar det var i gröten idag, sa den blinde när han
åt ur den lungsjukes spottkopp.
Rom bryggdes inte på en dag.
Kasta inte pil i gummibåt.
Ligg inte på den som sparkar.
Katt åt lampa — lös i magen.
Katt åt säck — sket påse.
Katt åt träd — dog på stubben.
Katt åt basketboll — fick uppkast.
Fort går det inte, men bra blir det..inte heller.
Det spelar ingen roll hur lite man skiter i byxorna. Det är i alla
fall för mycket.

"Nu ska vi se", sa den blinde till den döve. "Ja", sa den stumme.
Hemma hade vi det så fattigt att mamma hade bara en dräkt, och det var
andedräkten, den var dålig den också.

lördag, juni 18, 2005

Ingen rast ingen ro

Då var man åter från provtagningen på LKAB i Kiruna. Det positiva var att det var riktigt bra väder nästan hela tiden. Det negativa att det suger att köra över 30 mil tur och retur för att ta prover, hotellet hade i alla fall sjyst mat. För att återfå lite liv kommer nog bloggandet sjunka i tempo framöver, förmodligen bli mer specialiserat... den som lever får se.

tisdag, juni 14, 2005

Feministiskt initiativ

En insändare från F! där de hoppar på moderaterna gjorde att jag faktiskt blev tvungen att skriva och fråga vad de själva står för. Är det någon som hört de ta ställning i en enda fråga än? Well well, läs mitt inlägg i NSD, det ska i alla fall bli spännande att se om F! vågar komma med en konkret ståndpunkt.

(Vist är det kul när tidningarna konstant ska spetsa till ens rubriker! Både i gårdagens kuriren och i dagens nsd...)

måndag, juni 13, 2005

Hans Hjärna, Hennes Hjärna.

Scientific American har idragarna kommit ut med en genomgång av skillnaderna mellan mäns och kvinnors hjärnor och vad detta skulle kunna ha för effekter.

Jag återkommer till detta längre ned, men först lite funderingar. Jag får ofta frågan om varför jag intresserar mig för skillnader mellan män och kvinnor, varför inte bara stödja all kamp för kvinnor som trots allt är missgynnade inom vissa områden, t.ex. partnermisshandel och karriär?

För mig har det alltid varit nyfikenheten att få veta det mest troliga, att se mönstret och känna trygghet i mina svar som varit avgörande. Jag har alltid varit intresserad i hur människan fungerar och därför också i hur män och kvinnor fungerar och vad skillnaden mellan könen beror på. Denna nyfikenhet hindrar mig naturligt vis inte från att försöka hjälpa kvinnor när jag finner det möjligt. Jag anser också att för att kunna hjälpa i bösta möjliga mån måste man veta vad det är som gör att skillnader mellan könen existerar.

Så till Scientific American igen, vilka skillnader mellan mäns och kvinnors hjärnor har man hittat? Artikeln är ganska lång så jag länkar till den längst ned på sidan och nämner bara några delar av den här.

Huvudtesen i artikeln är att det är viktigt att ta reda på skillnader mellan män och kvinnors hjärna och hur dessa fungerar, inte minst för behandling av mentala störningar. Det har t.ex. visat sig att män och kvinnors hjärnor ser olika ut vid Schizofreni, vilket också antyder att man kanske måste ha olika behandlingsmetoder.

Ett annat område som delvis skulle kunna förklaras med skillnader i hjärnan hos män och kvinnor är varför kvinnor i snitt lättare får depression. Anledningen skulle enligt artikeln vara att män har ca 50 % högre serotonin produktion än kvinnor.

Ett stycke som kan vara intressant och som jag inte hört om så mycket tidigare är att man börjat hitta skillnader mellan hur nyfödda pojkar och flickor reagerar på bilder. Barn bara en dag gamla fick se en bild på ett tekniskt objekt och ett ansikte. Denna studie visade att tjejerna tittade längre tid på ansiktet och killarna längre tid på objektet.

När man läser data inom andra vetenskapliga områden än man själv är aktiv inom ska man alltid vara försiktig med att dra slutsatser. Jag vill dock påstå att jag finner Scientific American trovärdig. Jag ser också framemot svar från någon forskare som inte håller med om det som skrivs i artikeln.

Här har ni en länk till artikeln.

Och här till en post där jag tidigare skrivit om skillnader mellan könen.

Man bör väll som vanligt också påpeka att detta gäller snitt av könen och att man inte ska försöka dra slutsatser av alla dessa data ned på individnivå.

Djur som djur?

Idag dök den upp, insändare och svar till försöket att förvirra om dokument inifrån av Gudrun Schyman.

”Män är djur, kvinnor är djur. Det fick jag lära mig i skolan. Inget konstigt med det. Det vet också Schyman, men det som så många av dom som såg Dokument Inifrån reagerade på var inte orden i sig utan i sammanhanget och hur de yttrades. Och bilden har bara stärkts efter att SVT sände den förlängda intervjun...”


Läs mer i Norrbottens Kuriren .

söndag, juni 12, 2005

Roliga länkar

På samma tema som föregående inlägg...

Man kan inte annat än beundra dom för sin självironi.
American idol rejects

Hur lätt är det att köpa ut sprit och cigg på falsklägg egentligen?
Kul kille
(Tipps: E-Liten)

Mobbing, eller inte?

Elev i skolan:
- Det var dom där uppe och vi här nere. Dom där uppe kramade varandra på morgonen när de kom till skolan och ibland kramade de några andra också. De som är mycket värda får flest kramar och har högst status.

- Linda och jag fick inga kramar, men vi kramade varandra. Vi simmade och det har ingen status. Man får status om man dricker, röker, har killar, mycket smink och utmanande kläder.

- De som har status är många och de har makt och de bestämmer. De gör som de vill och lärarna lyder dem. "Ska du ut och röka nu?" kan en lärare säga.

- De som har makt fryser ut dem som de ser ner på. Om man sitter vid samma matbord på lunchen kan en av dem säga: "Du, du, du och du lämnar matbordet med mig!".


Rektorn:
- Vi på skolan har inte fått några signaler om mobbning, inte från föräldrar, elever, lärare, skolsköterska eller elevvårdspersonal.

- Vi har talat med alla elever i årskurs sju och de tycker inte att det har förekommit någon mobbning. Det finns ett gäng, men det ägnar sig inte åt regelrätt mobbning.

Hur är detta möjligt? Hur långt kan passiviteten gå? Det måste vara omöjligt att missa att det förekommer mobbning på skolan, om man orkar titta. Lärare ska inte vara elevernas polare, det måste bli slut på flummet i skolan. Lärare som vill och orkar försöka hålla ordning på sin klass måste få medel att göra detta, utan att riskera anmälning.

Och vad har hänt med föräldrarna? Hur kan man missa att sitt barn röker eller dricker vid tretton års ålder? Är man så mesig att man inte vågar ställa obekväma frågor och krav på sina barn? Vist det finns och har alltid funnits dåliga föräldrar, men det här börjar sakna proportioner. Jag tror det behövs mer ryggrad i vårt samhälle idag!

Klyschan det var bättre förr är sliten, och den som använder den får oftast snabbt höra att detta förekom också förr. Men detta förekom inte i samma grad förr, ungdomsfyllor vid 13 och 14 års ålder är ta mig fan skandalöst. Hur kan dom få tag på spriten? Vad är det för ryggradslös stackare som fördärvar dessa ungdomars liv? Vem ger dom deras första cigarett? BLÄ!

Jag har länge förundrats över hur det kan stå ungdomar och be om att få öl och cigaretter köpt utanför snabbköpen. Det betyder ju att det måste finnas folk som langar. VEKLINGAR! Hör ni de, VEKLINGAR! Varför inte bara med snäll men seriös ton påpeka att du är för ung för att missbruka och jag vill inte ge dig en dålig start på livet? Det brukar jag göra... fast det är klart, när man har brått orkar man inte utan vräker bara ur sig ett tydligt, Nej. Det kanske är dumt, kanske är det dags att börja moralpredika mer än jag redan gör.

Citaten ovan är hämtade från DN i en mycket läsvärd artikel om en ung flicka som tillslut tog sitt liv.

(Tipsat av Erik)

lördag, juni 11, 2005

Dagens tänkvärda Citat

”En del människor byter parti för sin övertygelses skull. Andra byter övertygelse för sitt partis skull.” – Winston ChurchillTänkvärt och aktuellt nu när de byts partier där på vänsterkanten. Men borde det inte vara så att det är fler som skiftar parti? Jag håller t.ex. inte alls med Kd på alla punkter i deras (vårat) program, men å andra sidan finns det inget parti som jag kan ställa mig 100 % bakom. Måste nog dock ändå påstå att det är konstigt att det inte byts parti oftare än det görs i Sverige. Vi har sju partier i riksdagen och alla är trotts allt inte så olika varandra.

fredag, juni 10, 2005

Intressant statistik

En relativt färsk studie om hur svenska folket ser på vetenskap visar att de 3000 svarande på frågan om vad som i högsta grad är vetenskapligt svarade så här:

Biologi 79%
Astronomi 62%
Historia 49%
Nationalekonomi 48%
Stadskunskap 42%
Filosofi 38%
Teologi 18%
Astrologi 14%
Parapsykologi 11%


Skillnaden mellan hur stor del av män och kvinnor som i högsta grad ansåg astrologi var ringa och alltså kan den myten slås hål på. Kul att se att Biologi håller sig högt uppe fortfarande.

Om man tittar på partisympati och hur stor andel som anser att astrologi i högsta grad är vetenskapligt ser det ut så här:
Socialdemokraterna 16%
Centerpartiet 14%
Vänsterpartiet 13%
Miljöpartiet 13%
Moderaterna 13%
Folkpartiet 11%
Kristdemokraterna 8%


Och sambandet mellan partisympati och tron på att parapsykologi är i högsta grad vetenskapligt ser ut så här:
Vänsterpartiet 16%
Miljöpartiet 14%
Socialdemokraterna 11%
Kristdemokraterna 11%
Centerpartiet 9%
Moderaterna 9%
Folkpartiet 9%


Går det inte att se en klar vänster-höger skillnad här så säg. Slutsats? Högerväljare är klokare och bättre pålästa.

Undersökningen gjort på uppdrag av Vetenskap och Allmänhet och hittat hos Vetenskap och Folkbildning.

Dagens Citat

Börjar med ett händigt litet citat från rixrevisionerna ur NK:

”En slutsats i årets granskningsrapport blir att socialdemo-kraterna numera är så hemmastadda i regeringskansliet att de inte längre bryr sig om att följa lagar och förordningar. Eller med de oberoende revisorernas egna ord: ”Riksrevision-en konstaterar att granskningsrapporterna ofta refereras i stället för att kommenteras och i allt väsentligt saknas beskrivningar av åtgärder.” I klartext; regeringen struntar i kritiken.”Fortsätter med lite text hur Timbros granskning av SR P1 oberoende:

”Pengars tendens är tydlig främst i den hållning till den ekonomiska politiken som ges utrymme i programmet. Genders tendens tydliggörs i fokus på kollektivistiska lösningar och analyser av jämställdhetsproblemet. P1 Konsuments tendens synliggörs av programmets tydligt antikommersiella fokus. Och Obs avslöjar sig i den överväldigande övervikten av vänsterinriktade inlägg och den lika massiva avsaknaden av högerinriktade sådana, samt i de politiska kommentarer som en del av programmets företrädare då och då flikar in mellan inslagen.”


Någon som är förvånad över att det lutar mest åt vänster?

Och här Professor Lars Calmfors inlägg om varför folk är skeptiska till EU:

”Folk gillar inte politiker. Men folk vet att de flesta politiker gillar EU. Därför bestraffar folk politikerna genom att vara negativa till EU."

Ur Ny Teknik.

Också ur Ny Teknik:

”Svensk it-politik saknar visioner.”


Newsflash, det är inte bara Svensk it-politik som saknar visioner...

torsdag, juni 09, 2005

Kvinnojourer vill avsätta ROKS ledning

Helt riktigt agerat, ledningen har skött sig dåligt och klumpigt. Hittills har 22 av 130 ”avdelningar” ställt sig bakom uppropet som syftar till att avsätta ROKS ledning. Nu gäller det att återvinna förtroende, hoppas dom lyckas.

Men det är inte just ROKS ledning som är så besvärande, det besvärande är att svensk regering står bakom iden att det enda som gör att män slår är att alla män vill behålla makten över kvinnan. Detta leder till att män inte ska behandlas vilket i sin tur leder till att dom är lika farliga efter de avtjänat sitt straff som innan.

Det andra som är djupt beklagligt är sättet som myndighets utövande kritiserats av forskare som endast berömmer sitt eget synsätt (män slår för att behålla makten). Att en sådan jävsituation ens får uppstå tyder på en allt för homogen grupp av bedömare. Eftersom regeringen också försöker pressa på universiteten detta synsätt är man dessutom (igen) och pillar på den fira forskningen, vilket egentligen är det mest beklagliga.

Till sist är det glädjande att Uppsala universitet har valt att granska Eva Lundgrens forskning. Nog för att man kan tyckas att detta borde ha varit gjort innan hon fick en professur, så går det i alla fall alltid till på den tekniska sidan här vid Luleås tekniska universitet. Granskningen gör att man en gång för alla får reda på vad hon egentligen skrivit om i sin forskning, vilket är det viktiga, alla kan ha dåliga dagar och säga några floskler. Det är dock beklagligt, då de kastar ett dåligt sken över all forskning.

måndag, juni 06, 2005

Musikutmanad!

Subjektiv utmanar, och jag svarar... musik är ju trotts allt rätt skoj!

1. Hur stor datamängd på din(a) dato(er) upptas av musikfiler? Alt. Hur många cd- och cinylskivor äger du?
Ca 1gig musik (ny dator) och mellan 200-300 Cd skivor och sex gamla vinylskivor som står och skräpar någonstans.

2. Senast inhandlade skiva?
Nick cave and the bad seeds – B sides and rarities.

3. Senast spelade låt?
Eminem – Mosh

4. Nämn fem skivor som betyder mycket för dig.
Tajt, kör 5 olika grupper annars skulle det bli enformigt!
1. Nick Cave and the bad seeds – Let Love In
2. The Sisters Of Mercy – First and Last and Always
3. Loreena McKennitt – The Visit
4. Running Wilde – Pile of Skulls
5. Theraphy – Troublegum
Euhm… tror jag...

5. Nämnt tre låtar som intefinns med på skivorna ovan , men som betyder mycket för dig.
1. Nick Cave and the bad seeds – The Mercy seat
2. Sisters of Mercy – 1959
3. Depeche Mode – Personal Jesus

6. Utse tre personer att skicka vidare frågorna till.
Johan Norberg
Syskonskap
Jenny Westerstrand

fredag, juni 03, 2005

Varför starta eget?

I gårdagens DN tas de på debattsidan in något jag sagt länge, det finns ingen större anledning i Sverige att anstränga sig, att försöka starta eget när man är utbildad och duktig. Man tappar alla skyddsnäten och får jobba ihjäl sig för en inte speciellt bra lön (generellt).

Jag mins när läraren frågade oss i 7an vilka som kunde tänka sig att starta eget då man blev stor. Jag räckte givetvis upp handen och det vara några få till som ville, vi var i alla fall 20 % av klassen, jämför det med de 3,5 % i DN. Folk blir helt enkelt avskräckta av systemet.

Jag satsar själv på att någon gång förhoppningsvis kunna starta eget och det är den största anledningen till att jag läser som doktorand i stället för att gå ut till något företag. Men det är inte speciellt lockande, allt man läser ser och hör gör att det känns extra jobbigt att tro på möjligheten. Bara blotta tanken på pappersarbetet just nu får mig att tveka. Den som lever får se... Kunskapen finns i alla fall, det är inte det som är Sveriges problem.

Bo Rothstein gör en bra analys av senaste turerna kring ”dokument inifrån”. Tror ni han läser bloggen? ;)

mina tankar

torsdag, juni 02, 2005

Vad håller ni på med fp?

Jag kan inte hålla mig längre, varför kommer folkpartiet så ofta med utspel för att sno eller blockera nyheter för andra partier inom alliansen? Denna gång var det centern som råkade hamna i kläm när ett budskap skulle ut. Fp vill satsa på kärnkraften, vist! Jag håller med er men kan ni inte få ut frågan utan att ge sken av en splittrad allians? (nej de var inte första och säkert inte sista gången det hände...)

Jag tycker det är rätt att inte tajta alliansen än (utan till höstbudgeten och sen starkt därefter) men så här behöver de ju inte gå till...

Det har varit mycket att göra på sistone, men börjat lätta nu... så en kommentar om kärnkrafts nedläggningen tänkte jag kosta på mig... DEN ÄR SKIT DUM!!!

För er som är intresserade, ett urval:
Kärnkrafts rekord
Basindustrin deppar
Överdrivna faror

Newsdesk, vad är detta?

Det kostar i alla fall inget och det brukar det sägas mig att gratis är gott...

Detta dök upp i ”brevlådan”
” Vi har ett stort antal frilansande journalister som använder oss för att de saknar många tjänster och funktioner som
faktaredaktionen/newsdesken/dagboken normalt utgör när man är fast anställd. Vi har beslutat att se bloggare som frilansande journalister och tror att du som är ansvarig för en blogg kan vara intresserad av våra tjänster. Du får tillgång till nyheter och bilder som du bevakar och ibland använder som inspiration till din blogg. Om du har ideer till andra tjänster som du har behov av så tala gärna om det för oss.

Jag bjuder nu in dig att bli medlem hos oss som journalist (för närvarande går inbjudan ut exklusivt till 200 bloggare).”


Så har man blivit frilansande journalist också, antar att nästa kuvert innehåller lönen? ... inte? …

Nej, men det ska bli kul att testa. Tittat lite på hemsidan och den verkar trevlig!

Dagens Citat

Så sitter man här och väntar på lite respons för jobbet man gjort, staplar pappren i högar, städar lite, funderar lite till, går igenom de man redan gått igenom... etc... bläddrar i senaste Ny Teknik och skriver ner några Citat därifrån och andra här...

"Vi i Sverige är kanske världsbäst i att ha överdrivna uppfattningar om oss själva."
-okänd

”Sverige borde bli lite mer som Danmark. Där finns ingen objektiv sanning. Allt kan ifrågasättas om det så är ett påstående om att vädret är vackert.”
-Henrik Persson, framtidsforskare i Köpenhamn om Sveriges Konsensuskultur.

”Grekland hade en tysk tränare när man vann EM i fotboll, en svensk sångerska när man van EM i schlager och en västeuropeisk ränta när man vann EMU-mästerskapen i tillväxt. Men Sveriges idé att skicka en örebroare till Kiev för att sjunga om Las Vegas var ett praktfiasko.”
-Pekka kääntä, Affärsvärlden

onsdag, juni 01, 2005

Infidel Bloggar Mode, IBM!

En kvinnlig läsare vill att jag ska börja blogga om mode och efter som det är lite av mitt specialintresse så ställer jag givet vis upp, vad man inte gör för kvinnor va?

Denna Applique Back Top i Jade Jagger stil verkar fungera väldigt bra i årets chick-tuffa sommarmode.

Jag gillar speciellt den grejen som hänger över ryggen, det syns att designern verkligen lyckats då han flyttat en bit av tyget upp från korsryggen och hängt det runt halsen. Krusningen längs ned gör sitt till för att sätta liv i plagget, för att inte tala om tyget som ser verkligt lätt och smidigt ut. Där behöver man inte svettas när man ska ta en fotbollsmatch efter grillningen inte!

Toppen går förövrigt att köpa på ASOS och jag kan själv rekommendera den varmt!

Till sist, vad är mode egentligen?

”Mode är något så fult att man måste byta de var sjätte månad”

En ordväxling med Vänstern

Mycket nu... men en liten ordväxling med Vänstern i NK han jag med.

Börje Lööw säger att det blir ack så dyrt med friskolor och jag Säger låt dom blomma ...

(Om friskolor och de faktum att de är effektivare än kommunala skolor.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...