tisdag, oktober 18, 2005

Debatt – Global Uppvärmning

Tja vad ska man säga, detta (SvT) är ett extremt dåligt forum för att debattera forskning, man kan säga precis vad som hälst utan att kunna bli motbevisad. Kort kan jag väll bara upp till bevis för de som inte tror att det finns några antropogena orsaker, jag har inte sett någon som kunnat slå hål på den tesen.

Jag åker nu ut i skogen (provtagning av gruvavfall) och är borta en vecka så tyvärr kommer jag inte att kunna kommentera svallningarna efter debatten... men läs gärna det jag skrivit tidigare på bloggen. (för övrigt håller jag med vattenfall)

Captus bemöts

Captus igen

Lite länkar

För lite mer info kan man kolla in denna artikel i The Seattle Times där välrenommerade forskare svarar på frågor om global uppvärmning.

söndag, oktober 16, 2005

Söndags humor!

Vi tar fajten!

Så har man hunnit vara i skogen och ta prover, tyvärr fungerade inte utrustningen som den skulle så det blir till att ta en längre vända nästa vecka till Kristineberg. Man kan lugnt säga att det minst sagt har varit röriga veckor och i politisk väg har vi bland annat börjat kampanjen vi tar fajten i norrbotten. Kul, hade en tjej som var boxningsinstruktör som visade barnen hur man boxas och en tävling för de vuxna, helt klart lyckat!

Denna insändare av mig togs också in i tidningarna:

Vi tar fajten!

Äntligen en friskola i Luleås kommun, det har vi kristdemokrater väntat länge på! Trots socialdemokraternas ihärdiga försök att stoppa bildandet blommar nu en ny skola med nya idéer upp. Tyvärr sker detta utan Socialdemokraternas gillande, lyssna bara på utbildningsnämndes ordförande Ingrid Norbergs (s) uttalande ”För mig är det en tråkig nyhet”. Sedan fortsäter Ingrid Norberg (s) att förklara att en friskola kanske kan föra något positivt med sig ”om den tillför något unikt” men påtalar snabbt att så inte är fallet här i Luleå. Inte ett ord om att friskolor visat sig kunna pressa kostnader och höja kvalitén i utbildningen och att detta även ger liknande effekt i de lokala kommunala skolorna.

Inget unikt, nej att privata initiativ som föds från oss små människor utom kontroll från politiker och myndigheter skulle ge något unikt är för Socialdemokraterna främmande. Men där har vi väl också pudelns kärna, socialdemokraterna har blivit rädda för allt man inte har kontroll över.

Vi vet redan att socialdemokraterna gravt missnyttjar utnämnandemakten och ser till att Socialdemokrater sitter i majoritet i myndigheter, universitet och högskolor. Så har vi också fått ett folkhälsoinstitut som pysslar med utrikespolitik, statliga projekt som hänger ut feltänkande tidningars chefredaktörer och en socialdemokrat som ordförande för Sveriges fria television, Etc.

Som om detta inte vore nog så har man mage att dela ut reklam för regeringens tafatta budget på Apoteken! Ännu mer gratisreklam för socialdemokratins politik genom våra myndigheter. Nej nu har man skitit i det röda skåpet och det är dags för förändring innan stanken sprider sig. Bort med fingrarna från småföretag och friskolor, bort med detaljregleringar om hur vi ska sköta våra barn! Bort med fingrarna!

onsdag, oktober 05, 2005

Humor eller Kvantitet?

Kul citat!
””Det regnade sjukt mycket i Dalsland” säger en metrolog som vill vara anonym.”
-Christer Mårdbrant, chefredaktör på di.se, ondgör sig över DN när tidningen refererade nyheten om Ebays köp av Skype. ”Det är sjukt mycket pengar”, säger en analytiker som vill vara anonym.


Annat läsvärt i NyTeknik är Chalmers Studentkårs ordförande Nicholas Tengelin, som kort ber Pagrotsky och regeringen att stoppa pengarna där munnen är...

Siewert Öholm, kristdemokrat!

Tja, kanske inte så oväntat, starka åsikter och principfast. Det ska bli kul att se hur långt han kommer innan valet... Patric Rylander skriver mer ingående.

Pistvakt

Är jag knäpp? Alltså mer än en vanlig svensk? Kanske lite, men jag gillade i alla fall starkt serien Pistvakt och är nu riktigt glad att den äntligen fått bli film! De hårdkokta pojkarna från norr har inte mycket till liv, men man ska int klaga! Det kunde ha varit värre osv! Jag njuter hela vägen...

NK har nu lagt upp en trailer på filmen som går att se här!

Veckans bloggare

Norrbottenskuriren kör en kul grej, veckans bloggare där en privatperson får skriva av sig sina tankar och åsikter under en vecka på NKs Hemsida.

Morgontankar

Kristdemokraterna visar upp lite av sin skolpolitik och vist låter det mesta klokt. Det har skrivits ganska mycket om skolor tidigare på bloggen, bland annat här. Jag tycker mig se en viss övertro på pedagogik sidan i artikeln men om pedagogik kurserna splitras upp på de föreslagna inriktningarna kan det säkert bli bättre.

Två av punkterna jag skärskilt gillar är:
5. Vi vill slopa den enhetliga lärarexamen och införa tre nya examina. Det är absurt att det i dag bara finns en examen, oavsett om man vill arbeta i förskolan eller i gymnasie-skolan. Tre nya examina bör införas inom lärarutbildningen: förskollärare för 0-6 åringar, barnlärare för 7-12-åringar och ungdomslärare för 13-19-åringar. Den gamla speciallärarutbildningen måste återinföras.

7. Kunskap om mobbning och konflikthantering samt ledarskapsutbildning bör vara obligatoriskt för alla blivande lärare. Den läroplan som togs fram av den borgliga regeringen och som betonar en värdegrund förvaltad av kristen tradition och västerländsk humanism har motarbetats av socialdemokraterna, vilket betalats av eleverna. Bara 2 av landets 29 lärarutbildningar har obligatorisk utbildning om mobbning och konflikthantering. Trots löften från utbildningsminister Leif Pagrotsky har inte detta förbättrats.

tisdag, oktober 04, 2005

Måste man vara så förbannat duktig?

Nja, kvalitén på posterna kanske inte måste vara så hög... men får man skriva vilket skit som hälst som politiker? Tja det har ju inte hindrat den rödgröna röran så varför ska det hindra mej?!

Till att börja med kan jag inte annat än förundras över Mona Sahlins nya löfte... Sverige skall vara oberoende av fossila bränslen år 2020! Vad menar Mona? Hon hade väll kunnat börja med att försöka avveckla kärnkraften som hon så högtidligt också lovat. Men nej där ska man bygga effektivare grejer, inte avveckla... Kärnkraft kan förövrigt också räknas in som fossilt bränsle! Nej detta kommer bli ytterligare en floskel från Mona! Varför låter journalisterna henne komma undan så lindrigt? Okunnighet?

Junilistan bildar parti, det är inte bra för kristdemokraterna! Som om vi inte hade nog med problem redan... Men å andra sidan har Junilistan en hel del att förklara, varför röstar man inte som man lovat i EU parlamentet? Och varför hoppar nisse av från EU och in i Sverige? Var det inte just EU-politik som han brann för?

Privat är det dags att åka ner till Kristineberg och ta lite prover på deras efterbehandling och se ifall man inte kan bli lite klokare på vad som händer med gruvavfall efter några års förvaring! Hare!

lördag, oktober 01, 2005

SR

Det har snackats mycket om SR:s bloggkrönika och hur vänstervriden den har varit. Oddsen ligger nu höga på att det inte kommer att vara ytterligare en vänsterblogg som uppmärksammas, det skulle bara blir för mycket... även för Sveriges Radio.

Men en del saker gör dom faktiskt bra!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...