torsdag, februari 01, 2007

Eudoxas taskiga tajming

När Eudoxa väljer att lansera ”vad varje europé bör veta om den globala uppvärmningen” gör man det dagarna innan den nya IPCC rapporten om vad forskarna säger om växthuseffekten kommer, so far so good. Det pinsamma är att man i sin iver att misstänkliggöra jämför med den gamla IPCC rapporten som alltså snart kan ses som historia. Därför orkar jag inte ens gå in på vad deras rapport säger, det finns så mycket ny spännande läsning på området. Det är också värt att påpeka att en vanlig kommentar till IPCC rapporterna är att det är frustrerande att det tar sådan lång tid att sammanställa att när den väl kommer ut kan ny forskning ha kommit fram som inte kommit med i rapporten. Till exempel diskuteras det nu att vattennivån kan komma att stiga mer än vad som framgår ur IPCC:s nya sammanställning.

Det kan dock vara värt att påpeka att de förekommer överdrifter i media om växthuseffekten kanske inte minst från kvällstidningarna. Men detta är ju inget som endast görs när det gäller växthuseffekten, det gäller ju i stort sett all rapportering som kvällstidningarna gör.

Det var förövrigt hos Dick Erixon som jag hittade Eudoxa grejen. Dick gör nu ett nytt desperat försök att förvirra, denna gången så påstår han att forskarna varit eniga om att en ny istid skulle varit på väg för 30 år sedan. Alla som är över 40 år vet förståss att detta är myt men det kanske kan vara värt att påpeka att Dick inte har en aning om hur växthuseffekten fungerar.

Nu när jag sett hela förhöret om hur Bushadministrationen förvrängt forskningen runt växthuseffekten (Se mitt förra inlägg) kan jag klart rekommendera den för alla som är intresserad av ämnet. Se bara till att skippa den första timmen som bara är presentation av olika politiker.

2 kommentarer:

Ullan sa...

Dick Erixon är en förhärdad lögnhals som i sitt förnekande av klimathotet nu gör sig till rejält åtlöje.

Guardian rapporterar idag om hur oljelobbyn försökt muta klimatforskare med 10000 dollar för att tona ned klimathotet. Tänkte att du kanske var intresserad av att läsa.

http://environment.guardian.co.uk/climatechange/story/0,,2004397,00.html

Magnus sa...

Vist, den bör ju läsas... jag är förvånad att så många går på industrins lobbygrupper man borde ha lärt sig efter cigarettskandalen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...