onsdag, april 30, 2008

KD Bloggar

Ok, jag har fipplat med mitt RSS flöde igen denna gången för att kunna pinga på kdbloggar. Testar att köra standard feeden för blogger vilket borde vara http://westerstrand.blogspot.com/feeds/posts/default jag hoppas att detta inte strular till det med Twingly eller andra portaler, men det lär jag väll märka.

Åter igen, trevlig helg!

tisdag, april 29, 2008

Miljö Aktuellt

Med tanke på mitt tidigare inlägg om etanol så kan det vara värt att läsa en artikel i Miljö Aktuellt om varför inte etanolen behöver vara pest och pina (även om viss typ är). Jag håller definitivt med om att debatten som nu pågår i media riskerar att förvirra mer än den hjälper men tyvärr är det något sådant som brukar måsta till för att politiker ska sätta sig in på allvar.

För övrigt kan jag tycka att samtidigt som det är kul att miljödebatten kommit igång igen är det lite väl mycket petande och tjafsande på sina håll. STOAT har uppmärksammat att Tesco ska införa klimatmärkningar, glädjande tycker jag... surt tycker andra. För varför ska konsumenten behöva ta ansvar för vad den handlar?

När ni ändå är där kan jag också passa på att rekommendera Anders Wijkmans artikel om ekosystemtjänster och ekonomi.

Som god Kristdemokrat kan jag väll inte lämna helgen utan religiösa tankar...

Etanol är inte lösningen

Jag har sagt det så många gånger förr så jag behöver väll inte upprepa det men... jag kan inte hålla mig med tanke på den senaste tidens diskussion, etanol är inte lösningen. Men det behöver inte vara pest och pina att ersätta en liten del av de fossila drivmedlen med etanol, fast då måste Sverige vara solklar med att odlingen ska gå sjyst till och inte skövla skyddsvärd skog och detta måste givetvis kontrolleras. (Fast man får nog erkänna att det kan göra så att svenska köper den ”rena” etanolen medans den ”smutsiga” används av andra så det bör också funderas på vilken ansvar Sverige ska ta för hur andra länder agerar.)

Det ser ut som att Volvo lastvagnar kommer att satsa på biodiesel (ett litet steg ytterligare från metanolen) vilket ger mig känslan av att det är hit svensk produktion kommer att gå vilket skulle kunna vara en mycket bra kombination som går att kombinera med bränslesnåla dieslar och hybrider.

tisdag, april 22, 2008

Klimat och Luleå

Well well motionerna jag nämnt tidigare är nog inte underskrivna och inlämnade än så väntar lite till med att gå in i detalj på dem. Men det blev i alla fall lite press vid presentationen men ändå för lite tycker jag, här skriver pressen nästan varje dag om något runt klimatfrågan och så när man får skarpa förslag på vad länets största kommun skulle kunna göra för att arbeta bättre med frågan så dyker man inte upp. Vist till viss del beror det kanske på att det kan vara svårt att sätta sig in djupt i frågan men ärligt... så svårt var det inte.

Debatten om klimatet och hur man kan jobba kommunalt för att minska utsläppen gick väll ganska bra men jag nådde inte ut i pressen eftersom jag inte hoppade på någon eller överreagerade i någon fråga, ärligt talat gör det mig ganska less att man måste skrika högst eller värst ifall man ska komma fram genom bruset. Nå, jag hamnade i alla fall på bild.

Måste ju avsluta med några rekommendationer nu när jag ändå skriver.

Denna artikel i SvD om hur känslor styr över fakta och hur det kan påverka liv är kanonbra!

En intressant artikel om ett test som tycks påvisa att man genom att titta på hjärnaktivitet kan avläsa vilket beslut vi kommer att fatta innan vi är medvetna om det själva (något i den stilen i alla fall).

EU visar sin positiva sida när man gör det möjligt att stämma bland andra andepratare om dom inte kan leverera de dom lovar... HAHA!

Real Climate har en mycket intressant artikel om glaciärer, missa inte kommentarerna!

Glöm inte att titta förbi VoF:s forum där man alltid hittar intressanta saker!

lördag, april 19, 2008

Stork Teorin

Vi vet alla att det är viktigt att alla sidor i den vetenskapliga debatten får höras... ”Intelligent Design”, rökning är ofarligt, homeopati fungerar och växthuseffekten finns inte! Och nu till sist en ny revolutionerande tanke som måste tas på allvar! Stork Teorin!

onsdag, april 16, 2008

Lite länkar

För eventuellt nytillkomna läsare efter gårdagens debatt tänkte jag bara bjuda på några länkar angående klimatet och den problematiken, det går också bra att söka i bloggen i menyn till vänster.

CCS teknik
Bortom Gore
Lite vatten och klimat
Bilar
Är forskarna överens?
IPCC
”kosmisk strålning”
Nobellpris
En post om förvirrare i debatten
Styrmedel
Att spela på klimatet

Jag nöjer mig med 11:a... känn er fira att ställa frågor, förhoppningsvis har vi lämnat in två motioner om hur man kan jobba vidare i kommunen innan lördag så då återkommer jag i frågan.

tisdag, april 15, 2008

Klimathotet – Vad gör politikerna?

Nja jag har inte riktigt lagt av med bloggen men den är svår att göra rättvisa just nu och ligger inte på så hög prio...

Nå, jag ska i alla fall delta i en debatt som svenska naturskyddsföreningen håller i imorgon.

Vi får väll se om jag överlever så jag kan blogga lite efter det... tänkte passa på och lämna in någon motion efter debatten också... om allt nu hinns med.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...