tisdag, december 28, 2010

Årets förvillare - Stockholmsinitiativet


Förhoppningsvis tar det inte för stor uppmärksamhet från årets folkbildare Åsa Vildbäck som genom sitt program i SvT Dr. Åsa folkbildat mycket bra om sjukdomar och behandlingar.

torsdag, december 23, 2010

SvD och Kristdemokraternas själ


Inte helt oväntat så hugger SvD:s ledarsida direkt efter att Kristdemokraternas framtidsgrupp presenterat möjliga vägar framåt. Kristdemokraternas framtidsgrupp gav som väntat en bild av hur partiet såg ut och lyssnade på olika strömningar i partiet. Man påpekar för hundrade gången att kristdemokrati är just kristdemokrati inte konservatism eller liberalism. Man knyter tillbaka till partiets ideologi vilket bland annat gör att tyngd läggs på miljö och rättvisefrågor.

Eftersom detta inte återspeglar vad SvD:s ledarsida (PJAL) tycker att Kristdemokraterna ska vara drar man till med lågvattenmärken som att blicka över 20 år bakåt i tiden och på vilka frågor som drevs då i ett försök att lista ut vilka frågor som ska drivas idag. Jag hoppas verkligen att SvD inte ofta använder sig av över 20 år gamla opinionsundersökningar för att göra sina analyser i vanliga fall.

Jag har för övrigt flera gånger tidigare visat varför SvD:s ledarsidas analys av Kristdemokraterna är fel. Men det allvarligaste med SvD:s nuvarande felanalys är att man inte alls berör HBTQ politiken som förlamat Kristdemokraterna under lång tid, det är den enskilt viktigaste frågan att lösa snabbt.

Men det jag finner intressantast med den diskussion som nu sker inom kristdemokraterna är hur så många samtidigt försöker hävda att Kristdemokraterna är ett ideburet parti, (ja ibland slår man sig för bröstet och säger att de är det enda i Sverige.) samtidigt som man hävdar att Kristdemokraterna måste gå till höger eftersom det är för trångt i mitten... (vilket också är fel)

tisdag, december 21, 2010

Den kristna julen en pr-kupp

Ingen nyhet direkt men det är kul att Patrik Lindenfors och Humanisterna får lite uppmärksamhet.

Personligen tycker jag att det vore kanon om skolan gick igenom hela denna historia och vad man vet om den. Suveränt läge att få lära sig lite kritiskt tänkande om ett för många spännande ämne.

Pioneer of the Year

Nu går det att registrera sig och försöka bli Pinoeer of the Year. Tre vinnare får ta del av startkapital, kontorsplatser, mentorskap och tillgång till globala affärsnätverk. Så är du entreprenör mellan 18 och 30 år och vill jobba med hållbarhet och miljö, vänta inte!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...